Scroll Top

Društvene mreže

Marketing na društvenim mrežama veoma je značajan za savremeno poslovanje. Kojom god delatnošću da se bavite, društvene mreže pružaju vam priliku da budete primećeni i zapamćeni.

Retko koja firma, agencija ili kompanija ne uviđa vrednost pojavljivanja na društvenim mrežama i njihovu moć nikako ne bi trebalo da potcenjujete.

Da biste se predstavili u najboljem svetlu, neophodno je kvalitetno i promišljeno kreiranje strategije. Ona će vas „držati u koloseku“, a stepen ostvarenja vašeg cilja biće precizno merljiv.

Efikasnost društvenih mreža će biti znatno veća ukoliko kreirate preciznu strategiju i pridržavate se plana. U tome će vam pomoći kreiranje kalendara objava, a pomoću njega ćete svakodnevno biti aktivni, ali ne i napadni svojim klijentima i pratiocima.

Ipak, društvene mreže se razlikuju, pa bi trebalo da imate jasno definisane ciljeve – gde ćete se predstavljati i na koji način.

Nakon što posle detaljne analite utvrdite gde se nalazi ciljna grupa kojoj se obraćate, počećete da planirate i realizujete objave na društvenim mrežama.

Društvene mreže – Oglašavanje

Puštanje reklama na društvenim mrežama pospešiće vidljivost vaše objave. Samim tim, dobićete više pratilaca i pregleda na društvenim mrežama na kojima se oglašavate.

Takođe, ukoliko imate promociju ili akciju koju želite da istaknete, to ćete svakako postići takozvanim „bustovanjem“ objave na društvenim mrežama.

Facebook

instagram

Google My Business

LinkedIn

TikTok

Publika na društvenim mrežama

Facebook je svakako jedna od prvih društvenih mreža koja je dobila popularnost i zadržala je i dan-danas. Iako se Instagram vidi kao posećenija socijalna mreža, nikako ne bi trebalo da zapostavite i Facebook.

Google My Business i LinkedIn rezervisani su za starije i ozbiljnije korisnike društvenih mreža, dok je TikTok najnovija platforma. Na njoj možete da postignete mnogo uspeha ukoliko je pravilno koristite.

Ne zaboravite – pored SEO optimizovanog sajta, neohodno je da budete aktivni na društvenim mrežama! Predstavite se u najboljem svetlu! Kreiranje plana objava održaće vas na pravom putu.